Companii

H&M a început recrutările şi caută şefi pentru primele magazine

H&M a început recrutările şi caută şefi pentru primele magazine

Autor: Cristina Stoian

07.09.2010, 23:54 96

Gigantul suedez H&M (Hennes & Mauritz), cel mai mareretailer de îm­bră­căminte din lume, a dat startul cam­pa­niei derecrutare din România şi a pos­tat pe site-urile de specialitatepri­mele anunţuri pentru poziţii de middle-management pentru şasemagazine, care urmează să fie deschise începând cu luna martie aanului viitor.

Aceasta este prima mişcare con­cre­tă a companiei, după anunţuloficial al gru­pului suedez că va intra în România şi după cemallurile AFI Palace Cotro­ceni şi Băneasa Shopping City au datdetalii despre primele magazine.
Doar pe siteul de specialitate BestJobs au fost postate luni şimarţi peste 850 de CV-uri, cele mai accesate pos­turi fiind pentruconducerea maga­zinelor (140 de aplicaţii), department ma­nager(138 de aplicaţii) sau pentru de­partamentul de merchandising(pro­mo­varea şi susţinerea activităţii co­mer­cia­le la punctul devânzare, în sco­pul opti­mizării vânzărilor), unde apar 131CV-uri.

Compania a apelat şi la mai multe firme de recrutare în cadrulacestei cam­panii. "Este o companie puternică, iar anunţurile derecrutare atrag ime­diat candidaţii. Pot spune că în mo­men­tul defaţă sunt printre cele mai ac­ce­sa­te, în general ofertele dinretail având o atracţie foarte mare", este de părere unreprezentant al unei firme de recrutare.
H&M se alătură astfel celor câteva companii active din punctulde vedere al extinderii, printre care se numără tot jucă­tori dincomerţul cu îmbrăcăminte precum Inditex (proprietarul Zara),Decathlon şi discounterii Deichmann sau Takko, în condiţiile încare nici măcar hipermarketurile, vedetele retai­lului modern dinultimii 3-4 ani, nu se mai dezvoltă în acest an.
Interesul pentru un job în retailul de fashion poate fi explicat şide nu­mărul din ce în ce mai mare al persoa­nelor care nu au un locde muncă în prezent. La nivelul lunii iunie, în do­cu­menteleAgenţiei Naţionale pentru Ocu­parea Forţei de Muncă (ANOFM)apă­reau 42.000 de şomeri cu studii su­perioare şi care primescajutor de şomaj de 300 de lei.

Intrare în forţă

Politica suedezilor de a intra în forţă pe o piaţă nouă, cu maimulte des­chi­deri în acelaşi timp, va fi aplicată şi în România,potrivit surselor din piaţă. H&M va deschide primele şasemaga­zi­ne în lunile martie-aprilie ale anului vi­itor, dintreacestea cinci fiind situate în Bucureşti, în cele mai importantecen­tre comerciale, şi unul în Braşov. "Pentru în-ceput, vor intraîn forţă în Capitală, urmând să se extindă şi în marile oraşe şivor deschide minimum şase, maximum nouă magazine", spunerepre­zen­tantul unei companii care facilitează intrarearetailerului la nivel local.
Oficialii suedezi au fost extrem de activi în prima jumătate aacestui an, când au discutat cu majoritatea pro­prie­tarilor demalluri, atât din Bucureşti, cât şi din ţară. Malluri ca AFI PalaceCotroceni şi Băneasa Shop­ping City au anunţat deja că vor face locretailerului.
Surse din piaţă spun că prin­tre celelalte centre comerciale senu­mără Unirea Shopping Center, Plaza România, Bucureşti Mall şiSun Plaza.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO