Companii

Halewood spune ca in retail sta bine, dar in restaurante scade

27.07.2009, 17:33 37

Cramele Halewood, filiala locala a companiei britanice Halewood International, se bazeaza tot mai mult pe vanzarile din comert, pe fondul declinului livrarilor in restaurante, insa spera ca din octombrie sa revina trendul ascendent si in segmentul HoReCa (hoteluri si restaurante).

Producatorul a avut o crestere a vanzarilor de 3% in perioada iulie 2008-iunie 2009, comparativ cu intervalul similar al anului anterior.

"Pe segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering - n. red.) s-a inregistrat o scadere din cauza comportamentului de cumparare. In retail afacerile au crescut pentru ca am creat produse mai apropiate de ceea ce inseamna politica de vanzari in comert. Daca vorbim de cifrele in ansamblu, am inregistrat o crestere datorita repozitionarii anumitor produse", a declarat Alina Rosu, directorul de marketing al Halewood.

Compania si-a bugetat pentru acest an afaceri de circa 12 mil. euro, in crestere cu pana la 4% fata de valoarea raportata in 2008.

Halewood este principalul exportator de vinuri din Romania, cu o cota de 35% din totalul livrarilor pe pietele externe, potrivit datelor furnizate de producator.

"Criza se resimte in vanzarile de vinuri prin scaderea acestora si in comportamentul consumatorilor. Acestia incep sa se orienteze mai mult catre retail, preferand sa consume vinul acasa, iar bugetul pentru masa la restaurant a fost redus, fapt ce se reflecta in declinul vanzarilor pe acest segment", a spus Rosu. Ea a precizat ca cea mai dificila perioada pentru companie de la inceputul anului a fost luna iunie si anticipeaza ca va urma o alta perioada grea din august pana la jumatatea lui septembrie.

Tinta companiei este stagnarea vanzarilor in HoReCa.

"Este greu de facut o estimare, dar speranta este ca, incepand cu luna octombrie, vanzarile sa capete un trend ascendent si pe HoReCa si sa obtinem aceleasi cifre ca si anul trecut", a mentionat Rosu.

Halewood detine in prezent sase crame: Pivnitele Rhein Azuga, Ploiesti, Tohani, Conacul Urlateanu, Vadu Sapat si Valea Calugareasca. Concurentii sai pe piata vinurilor sunt Murfatlar, Vincon, Jidvei, Recas, Cotnari, Tohani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO