Companii

Haosul continuă la Tarom: al patrulea director interimar şi-a dat demisia. Compania ar putea înregistra în acest an pierderi record de peste 200 mil. lei

Haosul continuă la Tarom: al patrulea director interimar...

Autor: Mirabela Tiron

17.11.2017, 00:07 1577

Compania aeriană de stat Tarom trece printr-un val puternic de turbulenţe, de la început de an schimbând patru directori generali interimari.

Ieri, Ileana Daniela Dragne, managerul interimar numit la început de octombrie pe un mandat de o lună, care ulterior a fost prelungit, a demisionat din funcţie. Nici oficialii Tarom şi nici reprezentanţii Ministerului Transporturilor, sub condu­cerea căruia se află compania, nu au explicat ce se întâmplă la Tarom. Nimeni nu este tras la răspundere pentru situaţia de la Tarom, care se prăbuşeşte în pierderi. „Într-o lume normală, o piaţă liberă şi concurenţială, cei care sunt numiţi să reprezinte acţionarii sunt traşi la răspundere şi dau socoteală în astfel de situaţii“, a spus Radu Furnica, preşedintele Leadership Development Solutions.

Tarom se îndreaptă spre pierderi totale de circa 1,6 mld. lei în perioada 2009-2017, având în vedere estimările recente din bugetul de venituri şi chel­tuieli rectificat, ce indică faptul că transpor­tatorul va încheia anul cu pierderi de 206,7 mil. lei. În proiectul de buget din acest an erau aprobate iniţial pierderi de 41,2 mil. lei (9 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO