Companii

Harta exporturilor României: Argeşul, cât 19 judeţe

Harta exporturilor României: Argeşul, cât 19 judeţe

Autor: Dana Ciriperu

06.07.2016, 00:07 7856

Două treimi din exporturile României sunt concentrate în zece judeţe, unde fabricile, în special cele conectate la industria auto, au trimis anul trecut peste graniţe bunuri de 36 mld. euro (67% din total).

La polul opus, cele zece judeţe de la coada clasamentului exportatorilor au o pondere de numai 3,5% în total, cu o contribuţie de numai 1,9 mld. euro.

În Gorj şi Giurgiu, exporturile de bunuri din 2015 abia au trecut de 50 mil. euro, iar economia locală mai are încă zece judeţe unde companiile nu reuşesc să adune exporturi anuale de cel puţin 300 de milioane de euro.

Imaginea exporturilor la nivel de judeţ este cel mai bine ilustrată de două judeţe vecine: Timiş şi Caraş-Severin, primul cu exporturi de 5,2 miliarde de euro, al doilea cu 300 mil. euro anual, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Mergând mai departe pe toată graniţa de vest a României, judeţele Bihor, Arad şi Timiş sunt în top zece, în timp ce Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt între ultimele zece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO