Companii

Harta restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din Bucureşti

Harta restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din...

Autor: Cristina Roşca

08.01.2016, 00:07 2796

Cinci zone cu peste 200 de unităţi şi afaceri de 180 mil. euro anual „iau crema“ în Capitală, cea mai importantă piaţă HoReCa din România atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Întâi a apărut centrul istoric care treptat a devenit kilometrul zero al distracţiei din Capitală. Apoi a urmat zona Decebal, rămasă astăzi în peisaj însă peste care s-a cam aşternut praful. În ultimii ani însă, un nou „cartier“ HoReCa a apărut în Bucureşti, cuprins între calea Floreasca, strada Barbu Văcărescu şi Calea Dorobanţilor. Aflat în apropiere de cartierul corporatiştilor - Aurel Vlaicu-Pipera - care găzduieşte câteva zeci de mii de angajaţi, acest nou „pol“ atrage în special clienţii cu venituri medii şi peste medie. Pe lista clienţilor ţintă nu se află însă doar corporatiştii, ci şi locuitorii din zonă care se încadrează în acelaşi „portret-robot“.

„Consider că zonele Romană şi Floreasca au cel mai mare potenţial de dezvoltare. Zona Romană-Ateneu beneficiază de un mix sănătos de clienţi ca urmare a vecinătăţii cu hoteluri precum Hilton, Radisson Blu sau Mercure. În zonă atenţia investitorilor va merge către segmentul de cafenele şi restaurante, mai puţin pe segmentul cluburilor de noapte“, spune Bogdan Gubandru, business development manager în cadrul companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

În afară de centrul istoric, zonele Decebal, Dorobanţi-Floreasca-Barbu Văcărescu şi Piaţa Romană - Piaţa Amzei - Ateneu, pe harta Bucureştiului mai există însă şi o a cincea zonă importantă pentru piaţa de HoReCa, Herăstrău - Şoseaua Nordului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO