Harta restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din Bucureşti

8 ian 2016 Autor: Cristina Rosca

Cinci zone cu peste 200 de unităţi şi afaceri de 180 mil. euro anual „iau crema“ în Capitală, cea mai importantă piaţă HoReCa din România atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Întâi a apărut centrul istoric care treptat a devenit kilometrul zero al distracţiei din Capitală. Apoi a urmat zona Decebal, rămasă astăzi în peisaj însă peste care s-a cam aşternut praful. În ultimii ani însă, un nou „cartier“ HoReCa a apărut în Bucureşti, cuprins între calea Floreasca, strada Barbu Văcărescu şi Calea Dorobanţilor. Aflat în apropiere de cartierul corporatiştilor - Aurel Vlaicu-Pipera - care găzduieşte câteva zeci de mii de angajaţi, acest nou „pol“ atrage în special clienţii cu venituri medii şi peste medie. Pe lista clienţilor ţintă nu se află însă doar corporatiştii, ci şi locuitorii din zonă care se încadrează în acelaşi „portret-robot“.

„Consider că zonele Romană şi Floreasca au cel mai mare potenţial de dezvoltare. Zona Romană-Ateneu beneficiază de un mix sănătos de clienţi ca urmare a vecinătăţii cu hoteluri precum Hilton, Radisson Blu sau Mercure. În zonă atenţia investitorilor va merge către segmentul de cafenele şi restaurante, mai puţin pe segmentul cluburilor de noapte“, spune Bogdan Gubandru, business development manager în cadrul companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

În afară de centrul istoric, zonele Decebal, Dorobanţi-Floreasca-Barbu Văcărescu şi Piaţa Romană - Piaţa Amzei - Ateneu, pe harta Bucureştiului mai există însă şi o a cincea zonă importantă pentru piaţa de HoReCa, Herăstrău - Şoseaua Nordului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Harta
, restaurante
, baruri
, cafenele
, Bucuresti
, localnici
, turisti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide