Companii

Harta spitalelor private: Bucureşti, Braşov, Cluj şi Constanţa, în top

Harta spitalelor private: Bucureşti, Braşov, Cluj şi...

Autor: Mirabela Tiron

25.10.2017, 00:07 2387

Cele mai mari 50 de companii ce administrează spitale private în ţară au avut anul trecut afaceri totale de 705 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior şi au ajuns la aproape 4.200 de angajaţi, faţă de 3.770 de salariaţi cu un an în urmă, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cele mai multe investiţii în spitale private s-au făcut în Capitală, dar şi în Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara sau Con­stan­ţa. Printre antreprenorii care au pariat pe spitale pri­vate se numără familia Marcu (MedLife, Bucureşti), Doris Andronescu (Sanador din Capitală), Cătălin Copă­escu (medicul ce a fondat spitalul Ponderas din Capitală, cum­pă­rat de reţeaua privată Regina Maria), Familia Vonica (Polisano din Sibiu), familia Maghiar (spitalul Pelican din Ora­dea), familia Socea (Polaris din Cluj), familia Fiterman (Arcadia Iaşi), Costan Filimon (clinicile Icco din Braşov), Mihai Miron (spitalul Sf. Constantin Braşov), Virgil Mailat (Nova Vita din Târgu-Mureş) şi mai mulţi medici ce au dezvoltat spitale mai mici.

În Capitală s-au făcut cele mai mari investiţii în spitale pri­vate, fiind prezenţi jucători precum Sanador (Doris Andro­nescu), italienii de la Monza, cu spitalul de inter­ven­ţii cardiologice, dar şi operatorii MedLife, Regina Maria şi Medicover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO