Companii

Hay Group: Salariile angajaţilor din mediul privat au crescut cu 5%

Hay Group: Salariile angajaţilor din mediul privat au...

Autor: Adelina Mihai

21.08.2015, 00:07 1097

Angajaţii români din companiile private au avut parte de creşteri salariale, în medie, de 5% în acest an, arată rezultatele celui mai recent studiu salarial realizat de firma de consultanţă în management Hay Group România.

Cele mai mari creşteri salariale au fost acordate în acest an în sectorul asigurărilor (7,4%) şi cel al centrelor de servicii de tip „shared“ sau business process outsourcing (BPO), unde salariile au crescut, în medie, cu 5,3%.

„Într-adevăr, se simte presiunea temporară pe salarii pentru că se tot deschid centre de servicii, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe. Fiind la început, acestea sunt nevoite să îşi construiască un nucleu în România, iar angajatorii sunt dispuşi să plătească oricât pentru anumiţi candidaţi doar pentru a-i atrage în noile organizaţii“, a explicat Vladimir Sterescu, country manager al companiei de outsourcing Computer Generated Solutions.

La polul opus, în topul celor mai mai mici creşteri salariale s-au aflat sectoarele financiar-bancar (cu doar 0,4% creşteri salariale) şi retail (2,9%), mai arată datele Hay Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO