Companii

Head-hunterii de la Heidrick & Struggles, numarul doi mondial, intra pe piata locala

04.02.2009, 19:48 464

Heidrick & Struggles International, unul din gigantii in executive search si consultanta la nivel mondial si una din cele mai bine cotate companii de profil din lume, a intrat pe piata locala, prin preluarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est ale firmei de executive search Ray & Berndtson.
Heidrick & Struggles, una din fimele din top trei mondial in executive search - recrutare la nivel de top management -, cu venituri nete estimate in acest an la aproximativ 630 mil. dolari, a anuntat ca a finalizat achizitia biroului din Varsovia al Ray & Berndtson si a preluat echipele companiei din Europa Centrala si de Est.
Preluarea operata de Heidrick & Struggles inseamna intrarea directa in Romania si completeaza liga "greilor" din executive search-ul global cu prezenta locala, alaturandu-se astfel consultantilor de la Korn/Ferry International (KFI), reprezentati de Radu Furnica, prin intermediul companiei de executive search Leadership Development Solutions (LDS).
Heidrick & Struggles avea si inainte de preluare o pozitie solida in Europa, fiind reprezentata prin birouri in 16 tari, majoritatea in Europa de Vest.
Potrivit unui clasament realizat de publicatia americana Workforce Management, KFI, Spencer Stuart, Heidrick & Struggles, Egon Zehnder si Russel Reynolds ocupa primele cinci locuri intr-un top al companiilor de executive search la nivel global in functie de veniturile realizate in 2006. Ray & Berndtson Group are peste 50 de birouri in 30 de tari si se claseaza, potrivit topului citat, pe pozitia a sasea.
Ray & Berndtson, cu afaceri globale de 282 mil. dolari in 2007, activeaza de mai bine de trei ani pe piata locala, insa a deschis abia in 2007 oficial un birou la Bucuresti, pentru care lucreaza in prezent doi consultanti si trei researcheri, si care acopera si activitatile din Bulgaria ale companiei. Operatiunile din Romania si Bulgaria sunt conduse din 2006 de Loredana Serfezi, 38 de ani, care este si proprietar al firmei de recrutare Smart People. "In Europa Centrala si de Est, pentru Ray & Berndtson lucreaza aproximativ 30 de angajati. Probabil ca efectele crizei asupra industriei de executive serach locale se vor vedea in volumul de recrutare din acest an", a explicat Serfezi, care a precizat ca Ray & Berndtson a operat 40 de recrutari in Romania din 2007 si pana in prezent.
"Achizitia ne pozitioneaza mai bine intr-o regiune aflata in dezvoltare", au spus reprezentantii Heidrick & Struggles. Compania a inregistrat in trimestrul al treilea al anului trecut venituri nete de 158,3 mil. dolari, in scadere cu 2,8% comparativ cu aceeasi perioada a lui 2007. Cea mai semnificativa scadere a veniturilor celor de la Heidrick & Struggles s-a inregistrat in Europa (minus 14,6%).
Printre companiile de executive search care activeaza pe piata locala se numara Pedersen & Partners, Stanton Chase, Alexander Hughes, George Butunoiu sau K.M. Trust & Partners.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO