Companii

Heidi, brandul românesc creat în Pantelimon, începe producţia de praline în Germania

Heidi, brandul românesc creat în Pantelimon, începe...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.10.2017, 00:07 8055

Producătorul de ciocolată Heidi, care are o fabrică în oraşul Pantelimon ( jud.Ilfov), se va concentra în perioada următoare pe creşterea exporturilor care au ajuns deja la 60% din cifra de afaceri a companiei, iar dezvoltarea pe plan extern va fi susţinută şi de businessul preluat în acest an în Germania. 

„Anul acesta a fost unul important pentru Heidi, care a achiziţionat producătorul de praline premium Schwermer Dietrich Stiehl din Germania. Vom avea primele produse Heidi „made in Germany“ în săptămânile viitoare, chiar şi pe piaţa din România. Acolo sunt experţii în realizarea pralinelor de ciocolată. Devenim astfel tot mai mult o companie internaţională”, a spus Peter Müller, managing director Heidi România, companie cu afaceri de peste 22 mil. euro. Compania Schwermer Dietrich Stiehl a fost achiziţionată de Heidi în acest an, însă aceasta nu este singura achiziţie făcută de companie în ultimii ani. În urmă cu trei ani, Heidi a achiziţionat producătorul de dulciuri şi produse de cofetărie Niemetz din Austria. Heidi Chocolat, companie controlată de familia austriacă Meinl prin intermediul vehiculului de investiţii Kex Confectionery, s-a concentrat în ultimii ani pe extinderea internaţională, brandul ajungând în aproape 60 de ţări. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO