Companii

Heidi Chocolat preia un producător de ciocolată din Germania

Heidi Chocolat preia un producător de ciocolată din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.01.2017, 18:13 1149

Heidi Chocolat Group AG, producător de ciocolată premium care deţine şi o fabrică în Pantelimon (jud. Ilfov), achiziţionează Schwermer Dietrich Stiehl GmbH, un producător german de praline premium şi marţipan Königsberger, din  Germania.

Unitatea de producţie Schwermer Confiserie devine filială de sine stătătoare în cadrul grupului Heidi şi companie soră a Heidi Chocolat S.A. Romania.

Heidi Chocolat S.A. din Romania va beneficia de o gamă lărgită de produse şi de extinderea capacităţii de fabricaţie pentru noi produse. Totodată, fabrica din Germania creează pentru produsele Heidi deja existente, posibilitatea unui acces îmbunătăţit pe piaţa de dulciuri germană”, a spus Peter Mueller, Director General al Heidi Chocolat S.A.

Preluarea Schwermer înseamnă pentru Heidi Chocolat o poziţionare şi mai bună din punct de vedere economic şi strategic pentru provocările ce vor urma a spus  Gerald Neumair, preşedintele grupului Heidi Chocolat AG.

Heidi Chocolat a înregistrat în 2015 (ultimele date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe) o cifră de afaceri de aproape 99 milioane de lei (22 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de rezultatul raportat în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO