Companii

Heinzmann rămâne CEO la Tarom

Heinzmann rămâne CEO la Tarom

Autor: Ioan Dornescu

12.11.2013, 11:16 1075

"Atâta timp cât noul CA are mandat să anuleze acel act adiţional care a fost făcut fără a respecta statutul şi prevederile legale, domnul Heinzmann a rămâne. Nu are niciun sens să recrutăm un alt manager în acest moment", a afirmat Mănescu.

Ea a precizat că în aceste condiţii anunţurile de recrutare publicate de fostul CA nu mai sunt valabile.

Mănescu a adăugat că Heinzmann va fi ajutat să implementeze planul de management împreună cu noul CA.

"Bineînţeles că aşteptăm şi rezultatele", a adăugat ministrul.

Săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al transportatorului naţional, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi CEO-ul companiei.

Noul CA este alcătuit din Dante Stein - consilier al premierului, Manuel Donescu - secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Tarom publicase anterior un anunţ prin care anunţa că vrea să recruteze patru manageri, pentru poziţiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operaţiuni (COO) şi comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann urma să expire în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta şi administratori.

Heinzmann, cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, a anunţat în iunie că a semnat un document la solicitarea preşedintelui de atunci al Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, care prevede printre altele că durata mandatului său a fost redusă la un an.

În replică, Pascariu afirma la vremea respectivă că există mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO