Companii

Heitman a vândut cehilor de la CTP un proiect logistic de lângă Bucureşti

Heitman a vândut cehilor de la CTP un proiect logistic...

Autor: Cristi Moga

25.03.2015, 20:37 496

Grupul american Heitman, cu active în administrare de peste 30 de miliarde de dolari, a vândut dezvoltatorului imobiliar CTP din Cehia proiectul Mercury Logistics Park din apropierea Capitalei într-o tranzacţie de aproximativ 10 milioane de euro.

Parcul logistic este format din trei clădiri cu o suprafaţă de aproape 35.000 de metri pătraţi dezvoltate pe un teren de 11,5 hectare de la kilometrul 23 al autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, iar cei mai importanţi chiriaşi ai proiectului sunt firma de transport Dumagas şi operatorii logistici Tibbett Logistics şi Rhenus Logistics.

Proiectul era deţinut prin intermediul firmei H.E.E. (Mercury) Proprietăţi, ai cărei acţionari - HEPP III Luxembourg Master şi HEPP III Luxembourg Mercury - au decis la finalul anului trecut vânzarea părţilor sociale către CTP Property Lux, o subsidiară a grupului CTP din Cehia, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Remon Vos, CEO şi fondator al CTP, a precizat pentru ZF că valoarea investiţiei în acest proiect depăşeşte 10 mil. euro, în condiţiile în care compania va construi până în cea de-a doua jumătate a acestui an un depozit cu temperatură controlată pe terenul disponibil. Un alt grup cu origini în Cehia - P3 - a cumpărat la finalul anului trecut proiectul Europolis Logistics Park, aflat tot la intrarea pe autostrada Bucureşti - Piteşti, valoarea tranzacţiei fiind estimată la peste 100 de milioane de euro.

„Vânzarea Mercury Logistics Park este a doua tranzacţie industrială semnificativă semnată în România în ultimele 6 luni. Acest lucru demonstrează în mod clar apetitul tot mai mare al investitorilor pentru proprietăţi industriale/logistice dominante în România“, a declarat Troy Javaher, director EMEA Capital Markets, responsabil pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul firmei de consultanţă imobiliară JLL, care a asistat Heitman în această tranzacţie.

Americanii intenţionau de mai mult timp să vândă acest proiect după ce investiţiile din România s-au dovedit mai puţin profitabile. În acelaşi timp, grupul CTP şi-a stabilit un birou la Bucureşti din perioada de boom a pieţei imobiliare, când cehii au cumpărat mai multe terenuri în judeţele Bihor, Argeş şi Cluj, dar nu au reuşit să dezvolte nimic înainte de izbucnirea crizei.

Fondat în 1998 de Remon Vos şi Eddy Maas, grupul CTP are un portofoliu imobiliar cu o suprafaţă închiriabilă de 2,3 mil. mp şi venituri din chirii estimate la 150 mil. euro în acest an, activitatea fiind concentrată pe piaţa din Cehia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO