Companii

Henkel: Doar căpşunarii mai susţin lucrările în construcţii

28.06.2010, 23:45 34

Grupul german Henkel, cel mai mare producător de adezivi de pepiaţa locală, susţine că în lipsa investiţiilor străine înimobiliare, vânzările au fost susţinute în primele cinci luni din2010 de lucrările mici de renovare, derulate în cea mai mare partecu banii trimişi de muncitorii români din străinătate. Majoritateacelor care lucrează în străinătate provin din mediul rural, undelocuinţele nu au baie şi bucătărie.

"Standardul locativ este foarte scăzut în mediul rural, pentrucă majoritatea caselor nu au baie şi bucătărie. Primul lucru pecare îl face muncitorul român din mediul rural care lucrează înstrăinătate când se întoarce în ţară este să construiască o baie.Această situaţie creează premisele unei dezvoltări a pieţei în2011-2012", spune Andrei Dumitrescu, directorul de vânzări şimarketing al Henkel Divizia de Adezivi.

El consideră că banii trimişi de muncitorii de afară sunt ceimai importanţi pentru industria construcţiilor, deşi în lunaaprilie suma totală trimisă de aceştia a scăzut cu 34%, până la 330mil. euro, faţă de perioada similară din 2009. "Chiar dacăremiterile muncitorilor români au scăzut, trebuie să luăm în calculşi faptul că aceştia aduc în ţară şi bani care nu apar înstatistici, care sunt de o valoare similară. În anumite judeţeprecum Suceava sau Dâmboviţa nu am reuşit niciodată în luna augustsă avem suficiente stocuri pentru a acoperi cererea". În 2009,muncitorii români care lucrează în străinătate au trimis în ţară6,6 mld. euro, cu 24% mai puţin decât în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO