Companii

Hidroconstructia imprumuta 60 mil. euro de la un consortiu de banci condus de BRD

Hidroconstructia imprumuta 60 mil. euro de la un consortiu de banci condus de BRD

Click pentru imaginea intreaga

14.12.2007, 17:36 139

Hidroconstructia, cea mai mare companie de constructii, a obtinut un credit sindicalizat in valoare de 60 de milioane de euro, de la un consortiu condus de BRD-Groupe Societe Generale, pentru finantarea si garantarea proiectelor ce vor fi dezvoltate pe termen mediu.
Consortiul de banci care a acordat finantarea va asigura atat fondurile necesare finantarii activitatii curente a Hidroconstructia, cat si garantiile necesare derularii proiectelor companiei, pe o perioada de trei ani, potrivit datelor furnizate de BRD-Groupe Societe Generale. Reprezentantii Hidroconstructia nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru mai multe informatii.
Hidroconstructia detine un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 900 mil. euro si este unul dintre principalii jucatori de pe piata constructiilor de amenajari hidroenergetice. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 227 de milioane de euro, in crestere cu circa 40%, determinata in principal de activitatile de amenajari hidroenergetice. De altfel, principalii clienti ai companiei sunt Hidroelectrica, Termoelectrica, ANAR (Administratia Nationala a Apelor Romane) si Ministerul Transporturilor.
Din consortiu fac parte, alaturi de BRD-Groupe Societe Generale, in calitate de aranjor principal, agent de garantie si emitent, patru banci, respectiv Banca Romaneasca, EFG Private Bank Luxemburg - Bancpost SA, ABN AMRO Bank Romania si Volksbank Romania.
"Sectorul constructiilor, in care Hidroconstructia isi desfasoara activitatea, inregistreaza cel mai sustinut ritm de crestere din economia romaneasca si are cea mai mare pondere in PIB, devansand in acest an agricultura", afirma reprezentantii BRD-Groupe Societe Generale.
BRD-Groupe Societe Generale, cu active de peste zece miliarde de euro, are peste 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 700 de unitati. Totodata, institutia bancara are cea de-a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti, de aproximativ 5,5 miliarde de euro.
Hidroconstructia a fost infiintata in anul 1950 si a fost privatizata in 1995, cand majoritatea angajatilor companiei au format Asociatia Hidrocon si au achizitionat pachetul integral de actiuni de la FPS (Fondul Proprietatii de Stat). Compania are aproximativ 9.000 de angajati, potrivit ultimelor date disponibile. Hidroconstructia, cu sediul central in Bucuresti, are 12 sucursale, dintre care una in Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO