Companii

Hidroelectrica face concurs pentru 67 de manageri

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Oana Mitu

18.03.2013, 09:00 2653

Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a declarat că în luna mai la nivelul companiei se va organiza un concurs pentru ocuparea a 67 de funcţii de manager, invitând tinerii profesionişti şi cu experienţă să se înscrie la concurs.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a arătat că prin acest concurs îşi propune ca la momentul ieşirii din insolvenţă producătorul de energie să fie prima companie din România care va avea un management profesionist. Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, Hidroelectrica ar urma sa iasă din insolvenţă în vara acestui an.

Remus Borza a mai spus că până acum au plecat din Hidroelectrica 151 de oameni din 5.239, iar în perioada următoare vor mai pleca 50 - 100 de oameni din personalul TESA, din acele sucursale în care există în continuare o supradimensionare.

Hidroelectrica, unul dintre cei mai mari producători de energie din România, care a intrat în insolvenţă la jumătatea anului trecut, a înregistrat în februarie un profit brut de 47,9 mil. lei (11 mil. euro), rezultat mai mare decât tot profitul brut raportat de companie în 2011, anul de dinaintea insolvenţei.

Odată cu intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, şase din cele zece contracte directe ale companiei au fost denunţate. Euro P.E.C., EFT AG, EFT România (Energy Financing Team), Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi la final Energy Holding au fost rând pe rând decuplate după ce numai în perioada 2006-31 mai 2012 au provocat o pierdere de circa 3 miliarde de lei.

Suma reprezintă profiturile care au trecut pe lângă compania de stat care a preferat să-şi vândă energia către aceşti intermediari în loc să o tranzacţioneze în piaţă. După ce şi-au pierdut contractele, unele companii au început să iasă pe bursa de energie OPCOM în căutarea cantităţilor necesare.

Pentru întreg anul, compania estimează un profit brut de 434 mil. lei (circa 100 mil. euro), faţă de pierderile de 170 mil. lei înregistrate anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO