Companii

Hidroelectrica, posibil cea mai profitabilă companie în T1: 50% marja profitului net

Hidroelectrica, posibil cea mai profitabilă companie în...

Autor: Roxana Petrescu

21.05.2018, 14:56 1305

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a înregistrat după primele trei luni ale anului un profit net de 485 milioane de lei la afaceri de 974 milioane lei.

Astfel, producătorul a bifat o marjă netă de 50%, ceea ce probabil îl transformă în cea mai profitabilă companie în funcţie de rezultatele după primele trei luni.

„Acesta este cel mai bun rezultat al nostru şi l-am obţinut pentru că ne-am axat pe programarea producţiei. În primele trei luni, nu am mai avut centrale oprite din cauza lucrărilor de mentenanţă, astfel încât am avut o disponibilitate maximă”, a spus Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica.

Deşi rezultatele sunt foarte apetisante pentru orice investitor, Badea spune că este puţin probabil ca listarea Hidroelectrica să aibă loc anul acesta.

„Nu cred că e cazul să mai facem listări de dragul listărilor, ci doar atunci când avem un plan de dezvoltare pe termen lung, care să ne arate exact ce facem cu banii odată ce intră în companie”, a declarat Badea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO