Companii

Hilton a afiliat hotelul Europa din Iaşi al unui antreprenor local

Hotelul de patru stele din Iaşi este deţinut de Ionescu Vasilache Gheorghe

Hotelul de patru stele din Iaşi este deţinut de Ionescu Vasilache Gheorghe

Autor: Mirabela Tiron

27.02.2014, 20:23 1732

Gigantul lanţ internaţional Hilton a încheiat un acord cu hotelul de patru stele Europa din Iaşi, care va prelua bran­dul Hampton by Hilton după re­novare, în a doua jumătate a acestui an.

Hotelul din cadrul complexului World Trade Center din Iaşi se află în proprietatea companiei Inproiect, cu o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei (1,06 milioane de euro), pierderi de 4,9 milioane de lei (1,1 milioane de euro)  şi 24 de  angajaţi în 2012, potrivit date­lor de la Ministerul de Finanţe. Firma este deţinută de ieşeanul Ionescu Vasilache Gheorghe.

„Hampton by Hilton Iaşi comple­tează oferta de pe piaţa hotelieră a ora­şului (…). Poziţionarea convenabilă şi apro­pierea de zona comercială a ora­şului îi vor atrage atât pe turiştii aflaţi în vacanţă, cât şi pe cei care călătoresc în interes de serviciu“, a declarat Phil Cordell, Global Head, Focused Service and Hampton Brand Management.

Clădirea de 15 etaje a fostului Hotel Europa, închis de la finalul anului trecut, potrivit presei locale, va trece printr-un proces de renovare completă. Hotelul va avea 123 de camere, o zonă special amenajată pentru micul-dejun şi bar, sală de fitness şi parcare.

Gigantul Hilton este prezent pe piaţa locală prin hotelul de cinci stele Athénée Palace Hilton, dar şi prin alte unităţi în Sibiu, Cluj-Napoca sau Oradea. Hilton a devenit lanţul inter­naţional cu cea mai agresivă strategie de extindere pe piaţa românească. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO