Companii

Holcim a făcut profit de 127 de milioane de lei, în creştere cu 76%

Holcim a făcut profit de 127 de milioane de lei, în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.06.2016, 00:07 718

Holcim, cel mai mare jucător din producţia de ciment, cu afaceri de peste 1,1 mld. lei în 2015, a raportat un câştig net de 127,5 mil. lei (29 mil. euro), în creş­tere cu 76% faţă de 2014, marja fiind de aproape 12%. Holcim este com­pania rezultată în urma fuziunii la nivel internaţional şi cu aplicabilitate în România între Holcim şi Lafarge.

Rezultatele înregistrate anul trecut de companiile de ciment le-au amintit acestora de perioada de boom, 2008 fiind un an de referinţă pentru industrie, când cimentul era una dintre cele mai profitabile industrii, cu marje care se situau în jurul valorii de 30%.

Companiile din ciment, o piaţă închisă, în care trei ju­că­tori controlează tot (Holcim, CRH şi CarpatCement / HeidelbergCement), şi-au revenit în ultimii ani datorită lu­crărilor de construcţii rezidenţiale şi de birouri şi mai pu­ţin lucrărilor mari de infrastructură, unde statul a pus frână investiţiilor.

Anul trecut, CRH, producătorul irlandez care a cum­pă­rat activele scoase la vânzare de Lafarge şi Holcim în Ro­mânia pentru a primi aprobarea de fuziune din partea Con­siliului Concurenţei, a depăşit 16% marjă de profit. În pre­zent, CRH Ciment este a doua cea mai mare com­pa­nie producătoare de materiale de construcţii după Holcim România. 

La rândul său, CarpatCement (HeidelbergCement) a încheiat 2015 cu o marjă de profit de peste 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO