Companii

Honda Civic Sedan: aproape de clasa medie

Honda Civic Sedan: aproape de clasa medie

Autor: Bogdan Alecu

31.10.2012, 00:05 403

Segmentul sedanurilor compacte este unul dintre cele mai căutate de pe piaţă, pe măsură ce modelele de clasă medie au crescut tot mai mult în dimensiuni. Din acest motiv, la doar câteva luni de când noul Civic a fost lansat, a fost prezentată şi versiunea sedan a acestuia, care în continuare are un design diferit faţă de versiunea cu cinci uşi.

În ceea ce priveşte designul, acesta este unul care aminteşte mai mult de modelele americane decât de cele nipone, dar cu o linie dinamică şi sportivă.

La interior fiecare aspect al habitaclului noului Civic Sedan, de la designul ergonomic la finisaje, a fost îmbunătăţit faţă de generaţia anterioară. Scaunele au fost desenate pentru a fi mult mai confortabile, oferind în acelaşi timp un spaţiu pentru pasagerii de pe bancheta din spate similar cu cel dintr-un model de clasă medie. Un design nou are şi consola centrală, care se deschide şi oferă un spaţiu suplimentar de depozitare, precum şi două suporturi pentru pahare.

Noul Civic Sedan vine dotat şi cu noul ecran i-MID (Intelligent-Multi Information Display) prin care pot fi monitorizate toate informaţiile, precum şi funcţiile Eco Assist şi ECON pentru a eficientiza consumul de combustibil şi pentru a reduce nivelul emisiilor.

Modelul testat era echipat cu motorul pe benzină de 1,8 litri şi 142 CP şi cu transmisie automată cu cinci trepte, cutie cunoscută atât de pe Civicul anterior, cât şi de pe CR-V, cei de la Honda fiind printre ultimii constructori de pe piaţă care în continuare au în ofertă cutii automate cu cinci trepte. Motorul este unul vivace, care urcă rapid în ture, însă este penalizat de transmisie.

Astfel, consumul mediu poate urca până la 8 litri/100 km în timp ce intervalul de timp de accelerare de la 0 la 100 km/h creşte de la 9 secunde în cazul celei manuale la 10,7 secunde pentru transmisia automată.

Preţul modelului testat echipat cu motorul pe benzină de 1,8 litri şi transmisie automată este de 21.440 de euro cu TVA inclusă. În cazul versiunii cu transmisie manuală preţul este de 20.200 de euro.

HONDA CIVIC SEDAN

Performanţe: 0-100 km/h 10,7 s, viteză maximă 200 km/h, consum mediu 6,6 l/100 km, emisii CO2 153 g/km.

Preţ model testat: 21.440 de euro cu TVA.

Plus: portbagaj încăpător, habitaclu demn de clasa medie.

Minus: cutie automată doar cu cinci trepte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO