Companii

Hornbach investeşte peste 20 mil. euro pentru construcţia unui magazin la Timişoara

Autor: Ioan Dornescu

31.03.2011, 23:39 702

Retailerul german de materiale de construcţii şi grădinăritHornbach va deschide în primăvara anului viitor, la Timişoara, alcincilea magazin din România, în urma unei investiţii de peste 20de milioane euro.

"Lucrările vor începe în vara asta, dorim să deschidem magazinulla sfârşitul lui februarie 2012", a declarat Mugurel-Horia Rusu,directorul general al Hornbach Centrala, compania specializată înoperarea magazinelor din România. Retailerul german deţine înRomânia trei magazine la Bucureşti şi unul la Braşov.

Magazinele reţelei au în medie 120 de angajaţi. AfacerileHornbach Centrala au scăzut anul trecut cu aproape 1%, de la 311,9milioane lei în 2009, şi ar putea înregistra un avans de până la 3%în acest an, potrivit şefului companiei.

Retailerul german de materiale de construcţii şi grădinărit aanunţat la jumătatea lunii martie că scăderea vânzărilor dinRomânia a încetinit semnificativ în anul financiar anterior,încheiat la sfârşitul lunii februarie. Principalii jucători pepiaţa românească de bricolaj sunt Dedeman, Praktiker, Bricostore,bauMax, Ambient, Hornbach, Obi şi Mr. Bricolage.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO