Companii

Hotelul Rex din Mamaia, închis în sezonul de vară

Hotelul Rex din Mamaia, închis în sezonul de vară

Hotelul Rex a fost construit de Căile Ferate Române în 1937

Autor: Mirabela Tiron

18.07.2011, 00:04 12489

Hotelul de cinci stele Rex din staţiunea Mamaia, controlat defamilia Adamescu, va fi închis pe toată perioada sezonului de varăpentru realizarea unor "re­pa­raţii capitale", aşa cum apare pesite-ul hotelului, după incendiul care a avut loc în februarie anulacesta.

În urma acestui incendiu acoperişul, mansarda şi mo­bilierul dinmai multe camere de la ultimul etaj al hotelului au fostdistruse.

"După incidentul neplăcut care a avut loc (incen­diul - n.red.),singura soluţie a fost să închidem hotelul pen­tru lucrări derenovare. Nu pot preciza valoarea in­vestiţiei pe care o vom face,aceste date sunt con­fi­den­ţiale", a declarat Simona Lazăr,directorul ho­te­lu­lui de cinci stele de pe litoral. Costul pentrucon­struc­ţia de la zero a unei camere de cinci stele se ridică la100.000 de euro, potrivit datelor din piaţă. Hotelul Rex, cu ocapacitate totală de 102 camere, este unul dintre cele mai luxoasehoteluri de la mare, în care se cazau oameni de afaceri români,vedete şi fotbalişti.

Întrebată de ZF când se va redeschide unitatea de lux, SimonaLazăr a precizat că nu se ştie data exactă la care se varedeschide. "Faptul că avem hotelul în­chis aduce anumite pierderi,dar sperăm că vom recu­pe­ra la deschiderea hotelului, ce va arătade zece ori mai bine."

CompaniaRex Mamaia, pe care este înregistrat ho­­telul de cinci stele, aavut în 2009 o cifră de afaceri de 2,2 mil. euro, în scădere cu21,4% faţă de cea de anul anterior şi un profit de circa 230.000 deeuro, dublu faţă de nivelul din 2008, potrivit datelor de laRe­gistrul Comerţului. Numărul mediu al salariaţilor era de 85 depersoane în 2009, arată datele de la Re­gis­trul Comerţului.

Întrebată de ZF ce s-a întâmplat cu salariaţii, Si­mo­na Lazăr adeclarat că "nu puteau fi ţinuţi în con­diţiile în care hotelul s-aînchis". Carmen Adamescu nu a putut fi contactată până laînchiderea ediţiei.

Hotelul de cinci stele Rex a intrat în proprietatea familieiAdamescu în anul 2006, când a fost preluat de la Viorel Păunescu şialţi acţionari elveţieni, în urma unei tranzacţii de circa 10milioane de euro. Hotelul Rex a fost construit de Căile FerateRomâne în 1937, iar după 1990 a fost în proprietatea companiei destat Mamaia SA, care a intrat în 1997 în asociere cu firmelefraţilor Păunescu în firma Rex Mamaia SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO