Companii

Hotelul Triumf, dorit de DNA, trece în administrarea Ministerului Afacerilor Externe

Hotelul Triumf, dorit de DNA, trece în administrarea...

Autor: Departamentul Politic

29.12.2016, 15:58 146

“A fost o hotărâre pentru transmiterea hotelului Triumf, aflat în domeniul public al statului din administrarea protocolului de stat în administarea Ministerului de Externe. Erau mai multe cereri de la mai multe instituţii. Hotărârea a fost să meargă către MAE, una dintre instituţiile care şi-au dorit această clădire”, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

DNA s-a numărat la nivel public printre instituţii, însă, spune Liviu Iolu, instituţia ar fi renunţat.

"Toate instituţiile şi-au dat acordul pentru această decizie. Au fost nişte clarificări pe care le-au făcut şi cei de la Ministerul Justiţiei. Înţeleg că nu s-a mai dorit acest sediu, alte instituţii nu au mai dorit. Se pare că nici DNA”, a spus Liviu Iolu.

Acesta a completat că Ministerul de Externe se va muta definitiv dacă va avea finanţarea pentru a renova clădirea fostului hotel.

“Înţeleg în argumentele MAE că actualul sediul este cu risc seismic ridicat şi de ceea au cerut un nou sediu”, a mai spus Iolu.

DNA solicitase anterior Guvernului un sediu adecvat, un spaţiu mai mare pentru a-şi exercita activitatea în bune condiţii, iar Executivul a oferit drept soluţie Hotelul Triumf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO