Companii

Hotelurile din Bucureşti au avut cel mai mare grad de ocupare din ultimii cinci ani

Hotelurile din Bucureşti au avut cel mai mare grad de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.03.2016, 00:07 1424

Gradul de ocupare al hotelurilor din Bucureşti a crescut anul trecut cu 8,6% faţă de anul precedent, până la 68%, astfel că unităţile hoteliere din Capitală au trecut prin cel mai bun an din ultimii cinci, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare STR Global.

„Creşterea numărului de turişti se simte atât în gradul de ocupare al hotelurilor, cât şi în cifrele agenţiilor de turism care fac fie evenimen­te, fie incoming. Din fericire, Bucu­reş­tiul a început să facă pasul de la o destinaţie aproa­pe emi­namente de business tra­vel sau conferinţe (MICE),  spre o destinaţie de leisure“, spune Lucian Boronea, direc­torul general al agenţiei de turism Accent Travel.

Capitala României calcă pe urmele unor oraşe precum Varşovia sau Budapesta, care reuşesc să atragă vizitatori nu numai pentru evenimente, con­ferinţe şi întâlniri de afaceri, ci şi pentru cele mai im­portante obiective turistice.

În Bucureşti, unde sunt peste 110 hoteluri, se cazează anual circa un milion de străini, cifră care ar putea creşte în următorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO