Hotelurile din Bucureşti au avut cel mai mare grad de ocupare din ultimii cinci ani

1 mar 2016 Autor: Mădălina Panaete

Gradul de ocupare al hotelurilor din Bucureşti a crescut anul trecut cu 8,6% faţă de anul precedent, până la 68%, astfel că unităţile hoteliere din Capitală au trecut prin cel mai bun an din ultimii cinci, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare STR Global.

„Creşterea numărului de turişti se simte atât în gradul de ocupare al hotelurilor, cât şi în cifrele agenţiilor de turism care fac fie evenimen­te, fie incoming. Din fericire, Bucu­reş­tiul a început să facă pasul de la o destinaţie aproa­pe emi­namente de business tra­vel sau conferinţe (MICE),  spre o destinaţie de leisure“, spune Lucian Boronea, direc­torul general al agenţiei de turism Accent Travel.

Capitala României calcă pe urmele unor oraşe precum Varşovia sau Budapesta, care reuşesc să atragă vizitatori nu numai pentru evenimente, con­ferinţe şi întâlniri de afaceri, ci şi pentru cele mai im­portante obiective turistice.

În Bucureşti, unde sunt peste 110 hoteluri, se cazează anual circa un milion de străini, cifră care ar putea creşte în următorii ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Hoteluri
, Bucuresti
, grad de ocupare
, destinatie
, turism
, turisti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide