Companii

Hotelurile în paragină se văd şi în statistici. Constanţa a pierdut jumătate din locurile de cazare în 25 de ani

Hotelurile în paragină se văd şi în statistici....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.09.2015, 00:07 1576

Judeţul Constanţa, care reuneşte cele mai importante staţiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, a pierdut peste 40% din locurile de cazare în ultimii 25 de ani, până la 87.000, mărturie stând hotelurile sau vilele din staţiuni precum Venus, Neptun sau Eforie care sunt de ani de zile în paragină, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În Constanţa s-a pierdut mult din cazare prin faptul că există proprietaţi din Olimp sau Neptun preluate de la stat şi care n-au mai fost deschise, aşa cum este cazul hotelurilor fraţilor Micula,  dar şi din cauza faptului că multor unităţi de cazare li s-au retras autorizaţiile de funcţionare pentru că nu mai corespundeau normelor în vigoare. De dărâmat, nu s-a dărâmat nimic“, spune Tinu Sebeşanu, CEO al firmei de consultanţă în domeniul hotelier Trend Hospitality.

Judeţul de la Marea Neagră reprezintă mai bine de un sfert din numărul total de locuri de cazare din România, iar evoluţia negativă a regiunii în ultimii 25 de ani a tras în jos şi evoluţia indicatorului la nivel naţional. Astfel, numărul de locuri de cazare din România a scăzut cu 12% în această perioadă, până la circa 311.000.

Din spate vin puternic însă Bucureştiul şi Braşovul, acolo unde numărul locurilor de cazare a avansat cu 77%, respectiv 109% faţă de anul 1990.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO