Companii

Icco angajează 200 de oameni la Braşov

Autor: Ioana David

23.09.2010, 23:41 791

Grupul de firme Icco, care rulează anual afaceri de 75 mil. euroîn domenii precum construcţii, producţie industrială, energie,electronică şi sănătate, şi-a propus să angajeze în acest an 200 deoameni, în condiţiile în care compania a renunţat la 600 deangajaţi de la sfârşitul lui 2008.

"În general creşterile de personal se referă la divizia de energieşi la cea medicală, însă chiar şi în piaţa proiectelor deconstrucţii private în ultimele luni au reînceput să se anunţeproiecte noi, cu finanţare certă, ceea ce ne dă speranţe înrevenirea treptată a activităţii şi în domeniul construcţiilor şiinstalaţiilor pentru proiecte industriale şi civile", a spus MirelaRădulescu, sales & marketing director al Icco.
În prezent în cadrul companiei lucrează 1.200 de oameni.

Rădulescu a precizat faptul că reducerile de personal au avut locpe fondul crizei şi au vizat în special divizia de construcţii. Pede altă parte, în alte divizii numărul angajaţilor a crescut.
"Un exemplu în cadrul grupului este spitalul privat Clinicco, carecomparativ cu nivelul lunii august a anului trecut a înregistrat ocreştere de 51%, pe seama adăugării de noi specialităţi medicale",a mai spus Rădulescu.
Spitalul Clinicco a devenit operaţional în februarie 2009,lucrările fiind demarate anul anterior. Investiţia de 5 mil. euros-a concretizat în reamenajarea clădirii şi achiziţia deechipamente şi aparatură medicală de specialitate. Compania are înderulare investiţii într-un parc industrial de circa 45 mil. eurola Braşov pe o suprafaţă care se întinde pe 34 de hectare.
Pe termen scurt investiţiile în acest proiect au în vedererealizarea unui heliport şi a unei baze sportive.
În prezent Icco a închiriat spaţii către firme precum Preh(producător german de produse electronice), Becotek (turnătorie),Benchmark (producător american de produse electronice), EuroDruckServices (tipografie germană), GIP (producător danez de echipamentede aer condiţionat).

Pe platforma parcului industrial lucrează peste 800 de angajaţi,iar suprafaţa totală construită este de 50.000 mp.
Din punctul de vedere al stocului total de spaţii logistice,Braşovul, unde Icco derulează investiţiile, concentrează mare partedin stocul naţional, alături de Timişoara şi Ploieşti (fărăBucureşti). Companiile pre­zente pe această piaţă spun că sectorullogistic este subdezvoltat.
Potrivit unor informaţii anterioare, Icco a obţinut anul trecut,după negocieri care au durat circa un an, un credit de 23 milioanede euro de la UniCredit Ţiriac Bank pentru continuarea lucrărilorla parcul industrial din Braşov, în condiţiile în care creditareaera blocată.

Cine este Icco

Grupul Icco este structurat în şase divizii dintre care cea maimare este cea de construcţii din punctul de vedere al numărului deangajaţi şi al cifrei de afaceri realizată.
Conform datelor de la Registrul Comerţului, Icco Construct a rulatanul trecut 11 mil. euro şi a avut 275 de angajaţi, iaracţionariatul este format din Costan Călin Filimon (90% ) şi IccoSRL (10%). Numele lui Costan Călin Filimon apare în trecut într-undosar cercetat de procurori legat de privatizarea Condor SA dinBraşov. Acţioarul unic al Icco SRL este Costan Călin Filimon.
Pe de altă parte, acţionariatul Clinicile Icco se împarte întreFilimon (60%), Ortan Ovidiu-Florin (20%) şi Balint-Ciugudean Andor(20%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO