Companii

IKEA a mai trimis 130 mil. euro pentru businessul cu păduri

IKEA a mai trimis 130 mil. euro pentru businessul cu păduri

Autor: Corina Mirea

17.08.2015, 00:07 1592
Compania IRI Investments SRL, care în urmă cu o lună a cumpărat peste 33.000 de hectare de pădure în România în numele suedezilor de la IKEA cu 56 de milioane de euro, a primit recent o infuzie de de peste 130 de milioane de euro de la acţionarii din Olanda.

Reprezentanţii companiei nu exclud noi investiţii în păduri sau chiar în zona de producţie.

„IKEA Group şi-a luat un angajament pe termen lung în România şi ar putea investi şi pe viitor în păduri sau în lanţul de producţie“, a spus pentru ZF Frederik de Jong, preşe­dintele boardului companiei IRI In­vestments SRL.

IRI Investments este, în prezent, cel mai mare proprietar de pădure de pe plan local (după ce a achiziţionat cele 33.600 ha de pădure de la una dintre firmele reprezentante pe plan local ale universităţii Harvard) şi filiala retailerului de mobilă IKEA care administrează linia de business dedicată pădurilor. Grupul suedez, controlat de miliardarul Ingvar Kam­prad, are în România operaţiuni în retail, în zona imobiliară şi în sectorul forestier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO