Companii

IKEA are OK-ul să înceapă construirea celui mai mare magazin din Bucureşti

IKEA are OK-ul să înceapă construirea celui mai mare...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.01.2017, 00:04 989

Magazinul din Theodor Pallady va fi mai mare decât cel din Băneasa şi va avea un concept diferit, conform datelor din avizul dat de Primărie.

IKEA, retailerul de mobilă suedez care face peste 500 mil. lei cu singurul magazin pe care îl are în România, în Capitală, a făcut primul pas către construirea magazinului numărul doi pe bulevardul Theodor Pallady, astfel că a obţinut aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de la Primăria Capitalei.

Magazinul va fi construit pe piloni, va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi, adică cu aproape 50% mai mare decât unitatea din Băneasa, care are o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi, conform celor mai recente date.

„Următorul pas este să depunem documentaţia pentru autorizaţia de construire şi, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018“, a declarat Stefan Vanoverbeke, country retail manager al IKEA South-East Europe. Investiţia se ridică la 80 mil. euro (teren şi construcţie) şi va crea 300 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO