IKEA cumpără de la români 4% din tot ce vinde la nivel mondial şi vrea să dubleze volumul produselor achiziţionate din România

14 mar 2016 Autor: Corina Mirea

Aproximativ 4% din produsele de mobilier şi din decoraţiunile care ajung pe harta globală de retail a grupului IKEA sunt fabricate de furnizori din România, a spus pentru ZF Stefan Vanoverbeke, retail manager al IKEA pentru Europa de Sud-Est (Croaţia, România, Serbia şi Slovenia). 

„Plănuim să dublăm volumul produselor achiziţionate din România în următorii cinci ani. Pentru a atinge acest obiectiv, compania IKEA îşi doreşte să crească numărul de furnizori“, a explicat Stefan Vanoverbeke. El conduce businessul IKEA din România din toamna anului trecut, după ce l-a înlocuit pe Cornel Oprişan, cel care a pus, practic, bazele IKEA pe plan local şi care a fost promovat la nivel de grup. 

Furnizorii IKEA din România au 14.000 de angajaţi, iar valoarea produselor livrate anual către grup ajunge la 400 mil. euro. Aramis Invest din Baia Mare, Taparo, Sortilemn Gherla (producători de mobilă) sau Apulum din Alba Iulia (articole din porţelan) sunt câţiva dintre cei mai mari furnizori locali ai IKEA, potrivit informaţiilor ZF. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2016

 
Cuvinte cheie:
IKEA
, cumparare
, vanzare
, furnizori
, produse
, baia mare
, croatia
, retail
, serbia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide