Companii

Dan Sucu: Imediat dupa un scandal politic, clientii fug din magazine

Imediat dupa un scandal politic, clientii fug din magazine
18.10.2009, 23:16 134

Omul de afaceri Dan Sucu, care controleaza grupul de firmeMobexpert, cu afaceri de 169 mil. euro anul trecut, spune camomentele de instabilitate politica se resimt in vanzarilemagazinelor sale.

"De fiecare data cand apare un scandal, resimtim deja o vizitaremai mica a magazinului. Nu este o coincidenta. Cum se linistesclucrurile, cum incepe sa creasca din nou rata de vizitare. Temereanoastra este ca instabilitatea pe care o vedem in aceste zile ne vaafecta pe sfarsit de an, adica in perioada in care speram calucrurile sa mearga mai bine", spune Sucu.

Grupul a inregistrat in trimestrul trei al anului o scadere de15-17% a vanzarilor in lei comparativ cu perioada similara a anuluitrecut. Estimarea initiala era ca scaderea sa nu fie mai mare de10-12%. Grupul opereaza o retea de 34 de magazine in regiune, dardetine si opt fabrici de mobila. Sucu afirma ca sentimentul deinstabilitate determina clientii care pot sa-si amane cumparaturilesa o faca.

"Pesimismul cumparatorului afecteaza intreaga economie. Toateindustriile sunt interconectate. Singura problema este ca suntramuri mai privilegiate ca pozitie si incearca sa isi pastrezeratele de profitabilitate cum este cea bancara, dar sunt industriicare nu au acest privilegiu", este de parere omul de afaceri.

El adauga faptul ca bancile isi pastreaza in acest momentavantajul, dar isi distrug clientul prin transmirea riscului.

"Bancile care au reusit anul acesta sa treaca peste un hop, voravea o problema serioasa de neplata a datoriilor (din parteaclientilor- n.red.). Climatul bancar va fi extrem de dur in 2010",a mai spus Sucu.

Cititi un interviu cu Dan Sucu in numarul de maineal ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO