Companii

Immochan pregăteşte şantiere de 120 mil. € în Bucureşti şi Braşov

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Cristi Moga

05.03.2013, 00:07 2773

Immochan, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului francez Auchan, a obţinut la începutul acestui an autori­zaţiile de construire şi pregăteşte şantierele care vor transforma două foste platforme industriale - Tricodava în Bucureşti şi Tractorul în Braşov - în centre comerciale, în urma unor investiţii estimate la peste 120 mil. euro.

Francezii au plătit în urmă cu circa un an aproximativ 40 de milioane de euro pe cele două terenuri pe care speră ca în cea de-a doua jumătate a anului viitor să deschidă noi centre comerciale. „Atât proiectul din Braşov, cât şi cel din Bucureşti au fost autorizate în luna ianuarie, iar în prezent ne aflăm în faza de definitivare a caietelor de sarcini pentru demararea licitaţiei pentru lucrări. Şantierele ar trebui deschise în lunile mai-iunie“, a declarat pentru ZF Tatian Diaconu, managing director al Immochan România.

Cele două proiecte vor fi susţinute din fonduri proprii ale familiei Mulliez, care controlează grupul Auchan şi care anul trecut a realizat şi o altă investiţie semnificativă în România prin achiziţia reţelei de hipermarketuri Real.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO