Companii

Immofinanz confirmă negocierile pentru preluarea Adama

Autor: Cristi Moga

11.04.2011, 23:37 31

Grupul austriac Immofinanz, care deţine active imobiliare deaproape 900 de milioane de euro pe piaţa locală, a confirmatinteresul pentru preluarea integrală a companiei de dezvoltareimobiliară Adama, informaţie apărută în ediţia de ieri a ZiaruluiFinanciar.

"Confirmăm negocierile în curs, dar având în vedere obligaţiilede confidenţialitate nu putem comenta în legătură cu acestsubiect", au precizat reprezentanţii Immofinanz. Potrivitestimărilor ZF, austriecii ar putea cumpăra 70% din Adama într-otranzacţie de circa 50 de milioane de euro, în condiţiile în carecompania deţine aproximativ 500 de apartamente nevândute şi 36 dehectare de teren pentru dezvoltări ulterioare.

În prezent acţionarii Adama sunt Immofinanz (30%), MorganStanley, Lehman Brothers, Tiger Global şi fondatorii companiei carea realizat pe piaţa locală peste 1.500 de apartamente, fiindinvestitorul străin cu cel mai mare portofoliu de locuinţefinalizate în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO