Companii

Impactul lui Iaciu vrea să facă în şapte ani 6.000 de apartamente în Băneasa

Gheorghe Iaciu

Gheorghe Iaciu

Autor: Cristi Moga

07.11.2014, 00:07 1124

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care în august 2008, cu două luni înainte de căderea băncii Lehman Brothers, vindea 50% din proiectul Expo Market Doraly într-o tranzacţie evaluată la 70 de milioane de euro, vrea să intre puternic în sectorul rezidenţial prin intermediul companiei Impact şi să finalizeze în următorii şapte ani proiectul Greenfield din Băneasa cu 6.000 de apartamente.

Iaciu, un investitor extrem de discret, a resuscitat compania Impact, în portofoliul căreia se află un teren de 50 de hectare situat între pădurea Bă­nea­sa şi centura de nord a Capitalei, iar din vara acestui an a început să „testeze“ piaţa rezidenţială cu un prim calup format din nouă blocuri cu 252 de apartamente.

„Sperăm să finalizăm în şapte ani acest proiect“, a declarat Iaciu ieri, într-una dintre primele ieşiri în faţa presei.

Investiţia în Greenfield se bazează mult pe volum, preţurile apartamentelor fiind de 785 de euro/metrul pătrat construit, sub media din Bucureşti. Totodată, ritmul de dezvoltare a proiectului va fi influenţat de finalizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni, una dintre staţiile acestei magistrale urmând a fi poziţionată la circa doi kilometri de Greenfield.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO