Companii

Importatorul DAF: Vanzarile scad cu 40%, pana la 80 mil. euro

03.12.2009, 23:08 32

Compania EVW Holding din Cluj, importatorul si distribuitorulcamioanelor DAF in Romania, a revizuit in scadere estimarile pentruanul in curs si a anuntat ca mizeaza pe o cifra de afaceri de 80mil. euro, in scadere cu aproximativ 40% fata de anul trecut.

La inceputul acestui an conducerea EVW Holding estima pentru2009 o cifra de afaceri de aproximativ 120 mil. euro, in scadere cupeste 10% fata de anul trecut. Compania clujeana a incheiat 2008 cuvanzari totale de 135 mil. euro, in scadere cu 10% fata de anulfinanciar precedent.

"Efectele crizei financiare sunt mai drastice decat estimaseminitial, astfel ca vanzarile de camioane au continuat sa scada siin a doua parte a anului. Nu luam in considerare o revigorare apietei de camioane pana cand investitiile in infrastructura vor fideblocate si conditiile de finantare si leasing vor reveni laniveluri rezonabile", a declarat Timotei Giurgi, director generalal EVW Holding.

Conducerea companiei clujene si-a bugetat la inceputul anuluivanzari cuprinse intre 800 si 900 de camioane DAF, in scadere cuaproximativ 30% fata de anul 2008, cand EVW Holding a vandut intotal 1.300 de unitati DAF. Dupa primul semestru al anuluivanzarile companiei clujene au ajuns la 154 de unitati, fata de 625de camioane comercializate in aceeasi perioada a anului trecut. Pesegmentul de vanzari de camioane compania EVW Holding detine o cotade minimum 13% cei mai importanti competitori ai firmei clujenefiind Mercedes-Benz si Volvo.

"Criza financiara a contribuit si la scaderea activitatilor detransport intern si international si la orientarea clientilor sprediminuarea costurilor cu parcurile auto. Pana la finele anuluine-am propus realizarea unei cote de minimum 15% din piataautohtona de camioane", a mai spus Giurgi.

Conducerea companiei EVW Holding a anuntat ca cel de-al doileapunct de lucru al companiei din Cluj va fi deschis la inceputulanului viitor, chiar daca oficialii firmei clujene intentionau caacest sediu sa fie inaugurat in 2009. Investitia in constructia siamenajarea noului sediu se ridica la aproximativ 4 mil. euro. EVWHolding a achizitionat anul trecut mai multe terenuri in Cluj,Brasov si Constanta in vederea dezvoltarii unor centre de vanzari.Lucrarile de constructie la punctul de lucru din localitatea Gilau,judetul Cluj au fost demarate in luna septembrie a anului trecut.Compania are in plan ca in urmatorii doi ani sa inaugureze altecentre de vanzari in Constanta si Brasov.

"Ca masura de contracarare a crizei am diversificatactivitatile de service, astfel ca in momentul de fata in centrelenoastre putem desfasura reparatii pentru orice tip de camion alclientilor nostri", a afirmat directorul general al EVW Holding.Numarul de angajati ai companiei a ajuns in acest an la 440 depersoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO