Companii

Importuri de îngrăşăminte de 535 mil. euro pe an, faţă de zero în anii ’90

Importuri de îngrăşăminte de 535 mil. euro pe an,...

Autor: Roxana Petrescu

13.08.2018, 00:08 941
Importurile de îngrăşăminte chimice au ajuns la 500 milioane de euro în 2017 faţă de zero în anii ’90, în condiţiile în care România este pe locul patru în Uniunea Europeană la producţia de gaze, principala materie primă pentru îngrăşăminte.

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică, dacă la nivelul anului 1991 importurile de în­grăşăminte chimice erau aproape inexistente, anul trecut România a adus de peste graniţe produse în valoare de peste 535 de milioane de euro, maximul înregistrat în această perioadă.

Pe de altă parte, exporturile de îngrăşăminte chimice sunt relativ constante ca valoare. Se remarcă totuşi că la nivelul anului 2011 a fost înregistrat un maxim în valoare al exporturilor, de circa 634 de milioane de euro, completat de importuri de numai 255 de milioane de euro. De atunci şi până azi, această balanţă este complet dezechilibrată, România fiind dependentă de importurile de îngrăşăminte chimice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO