Importurile de alimente au câştigat un miliard de euro în patru ani. Deficitul în comerţul cu alimente a ajuns la 2,5 mld. euro

28 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

România se transformă într-o piaţă de desfacere pentru produsele alimentare fabricate în străinătate, arată cele mai recente date privind comerţul exterior ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

În patru ani, importurile de produse alimentare au crescut cu aproape un miliard de euro, ajungând la 3,95 mld. euro în 2016, în timp ce exporturile de produse alimentare autohtone avansează cu 10-20 de milioane de euro anual şi stau de patri ani în jurul a 1,5 mld. euro, potrivit datelor provizorii publicate de INS.

Anul trecut, industria alimentară a în­registrat un deficit comercial de 2,45 mi­liarde de euro, importurile de produse alimentare fiind de 2,6 mai mari decât exporturile, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la INS.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Importuri
, alimente
, deficit
, INS
, exporturi
, deficit comercial
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide