Companii

Importurile de mobilă din Republica Moldova au crescut cu 38%. „Moldovenii au văzut că România este o piaţă bună“

Importurile de mobilă din Republica Moldova au crescut...

Autor: Roana Rotaru

29.06.2017, 21:15 483

Anul trecut producătorii din Republica Moldova au trimis în România mobilier în valoare de 11 milioane de euro.

Producătorii de mobilă din Republica Moldova văd România ca pe o importantă piaţă de desfacere pentru mobilierul produs peste Prut, în condiţiile în care fabricile de mobilă din  România îşi concentrează vânzările la export în ţările din Europa de Vest, lăsând loc pentru importuri, potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

„În ultima perioada interesul producătorilor de mobilă din Republica Moldova de a participa la târgurile de mobilă din România a crescut. Moldovenii au văzut că România este o piaţă bună, vor să îşi vândă producţiile aici şi vin cu preţuri bune. Ai noştri dacă au găsit pieţe de desfacere în Vest, au lăsat loc pentru importuri. Moldovenii îşi găsesc clienţi ex­terni şi foarte bine fac“, a spus Aurica Sereny, preşedintele APMR.

La ultimele târguri de mobilă care au avut loc în Bu­cureşti, precum Mobila Expo sau Bife-Sim, au participat pro­du­cătorii de mobilă din Republica Moldova Ruspin Grup, AVN Dragos, Mobvaro-M şi alţii, potrivit datelor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO