Companii

În trei luni, cinci insolvenţe în energie. Elcomex, furnizor de energie cu contracte încheiate cu Nuclearelectrica, a intrat în insolvenţă

Ion Grecu, acţionar al grupului Elcomex din Constanţa

Ion Grecu, acţionar al grupului Elcomex din Constanţa

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.05.2017, 00:05 1200

Grupul energetic Elcomex din Con­stanţa, deţinut de omul de afaceri Ion Grecu, a intrat în insolvenţă la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribu­nalului din Constanţa. Cererea de insol­venţă a venit atât din partea com­paniei Elcomex, cât şi din partea unor creditori ai acesteia. Insolvenţa a fost anunţată ieri pe site-ul super­vizor.ro.

„Admite cererea formulată de debitoarea Elcomex IEA SA (...) Dispune deschiderea procedurii insol­venţei faţă de debitoarea SC Elcomex SA. Desemnează, provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe Pricewa­terhouseCoopers Bu­siness Recovery Services”, se arată în decizia instanţei din 7 aprilie. Potrivit infor­maţiilor din dosar, cererea de deschidere a procedurii de insol­venţă a venit şi din partea credi­torilor SC Automatica SA, Banca Co­mer­cială Intesa San­paolo România şi ECO Swiss. Termenul limită pentru de­pu­nerea declaraţiilor de creanţe este 22 mai, iar prima şedinţă a adunării credi­torilor este programată pentru 14 iunie.

Din portofoliul companiei fac parte servicii de construcţie şi mentenanţă pentru centrala de la Cernavodă, modernizarea magistra­lelor pentru liniile de metrou 1 şi 3 din Bucureşti, reabilitarea mai multor puncte termice ale RADET Bucureşti şi lucrări electrice pentru rafinăria Petromidia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO