Companii

Încă o agenţie îşi lasă turiştii fără vacanţe: Fun Trip World a anunţat printr-un email că intră în insolvenţă

Încă o agenţie îşi lasă turiştii fără vacanţe:...

Autor: Mirabela Tiron

13.02.2017, 18:12 6641

Agenţia de turism Fun Trip World (Andrei Dinu), care promova online sejururi în destinaţii exotice, la tarife de câteva mii de euro, şi-a anunţat turiştii că intră în insolvenţă şi că nu le va mai onora vacanţele. Niciun reprezentant al agenţiei nu mai răspunde la numărul de mobil de pe site iar pagina de Facebook a agenţiei, unde erau promovate vacanţele, a fost închisă.

“Cu părere de rău, vă informăm că în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să finalizăm nicio procedură de preluare a societăţii noastre de către o altă entitate, astfel încât la momentul de faţă ne aflăm în stare de insolvenţă, motiv pentru care niciuna dintre excursiile programate nu va mai avea loc. În zilele ce urmează, vom efectua toate formalităţile necesare pentru a declanşa insolvenţa societăţii noastre. Funtrip este asigurată împotriva stării de insolvenţă având o poliţă de asigurare valabilă deschisă la societatea Omniasig, care în principiu va acoperi prejudiciile cauzate. De îndată ce se va pronunţa soluţia de deschidere a procedurii insolvenţei, veti fi contactaţi pentru a fi despăgubiţi de asigurator. Pentru eventualele sume care nu vor putea fi acoperite de asigurator, vă asiguram că asociaţii vor face tot posibilul pentru a încerca acoperirea acestor sume din surse proprii. Ne pare extrem de rău pentru situaţia creată şi vă asigurăm de faptul că aceasta nu a fost intenţionată şi că depunem toate eforturile pentru a remedia această problema”, este mesajul transmis printr-un email unui turist care a cumpărat o vacanţă în Africa de la Fun Trip World.

Agenţia avea licenţă de turism şi o poliţă de asigurare, potrivit datelor din piaţă. Fun Trip World nu era membră ANAT.

Agenţia de turism FunTrip Srl a raportat afaceri de 89.857 de lei în 2015 şi pierderi de 361.000 de lei în 2015, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Anul trecut, sute de turişti au fost lăsaţi fără vacanţe de agenţiile de turism Mareea Comtur şi Genius Travel, care şi-au anunţat clienţii prin e-mail că intră în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO