Companii

Încă o investiţie europeană de zeci de milioane de euro în România: Unde va fi amplasată noua fabrică a unui celebru grup industrial din Elveţia

Încă o investiţie europeană de zeci de milioane de...

Autor: Dan Straut, Mediafax

17.11.2017, 13:07 1527

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro unei filiale a grupului industrial elveţian Montana Tech Components, care îşi va extinde producţia în ţară construind o nouă centrală, se arată într-un comunicat transmis vineri de BERD.

„Împrumutul va contribui la eficientizarea utilizării resurselor de către Alu Menziken SRL, companie ce produce profile şi tuburi din aluminiu şi produse extrudate complexe. Noua investiţie de 44 de milioane euro din Medieşu Aurit, localitate din nord-vestul României, va ajuta compania să răspundă cererii crescânde din partea clienţilor, în special în sectorul auto”, se arată în comunicat.

Montana Tech Components AG şi filialele sale se angajează să instruiască personalul local, aducând în România know-how-ul pe acest segment. Alu Menziken va colabora cu universităţile locale şi cu şcolile de meserii, pentru a oferi mai multe oportunităţi de angajare şi formare a inginerilor locali.

Matteo Patrone, director regional al BERD pentru România şi Bulgaria, a declarat: „Această investiţie nouă este parte a eforturilor BERD de a stimula investiţiile străine directe în România, care generează locuri de muncă şi sporeşte competitivitatea companiilor ce modelează industriile locale şi forţa de muncă. Creşterea continuă a investiţiilor demonstrează că România îşi construieşte cu succes brandul ca destinaţie favorită de investiţii, în special în sectorul de producţie”.

Montana Tech Components AG, societatea-mamă a Alu Menziken, este un partener mai vechi al BERD. Banca a finanţat anterior subsidiara Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Maramureş, care produce componente de aluminiu pentru producătorii de top de avioane, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium AEROTEC. De asemenea, BERD a acordat două împrumuturi pentru a stimula operaţiunile grupului în Croaţia.

Banca este cel mai mare investitor instituţional din România. BERD a investit până în prezent 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte în ţară. Conform celei mai recente previziuni a BERD, economia României va creşte în acest an cu 5,3 % şi cu 4,2% în 2018, înregistrând o rată de creştere comparabilă cu cea din perioada anterioară crizei de la mijlocul anilor 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO