Companii

Incep livrarile Duster, primul model romanesc care "fura" clientii marcilor de import pe segmentul de 10.000 de euro

Incep livrarile Duster, primul model romanesc care „fura” clienti marcilor de import pe segmentul de 10.000 de euro

Mai mult de jumatate din clientii Duster s-au orientat catre modele echipate cu tractiune integrala si motorizari diesel, cu un pret de peste 15.000 de euro.

02.05.2010, 23:11 82

SUV-ul Duster, cea mai scumpa masina produsa la Mioveni, cu unpret care poate ajunge la peste 17.000 de euro, este primul modelal Dacia care reuseste sa atraga clienti de la alte marci de importcatre constructorul autohton, potrivit dealerilor Dacia. Acestiaerau pana acum obisnuiti numai sa piarda clientii in favoareamarcilor de import pe segmentul de pret de 10.000 de euro. "Avemclienti care initial s-au orientat catre un model de clasa mica,precum Skoda Fabia sau Ford Fiesta, dar acum si-au comandat unDuster 4x4", a spus Calin Abrudan, director de vanzari aldealerului Dacia Service Cluj Feleac, parte a OTC Group, care arepana in prezent 100 de comenzi pentru SUV-ul romanesc. Saptamanaaceasta dealerii vor demara livrarile modelelor comandate de catreclienti la inceputul lunii martie. Mai mult de jumatate dinclientii Duster s-au orientat catre modele echipate cu tractiuneintegrala si motorizari diesel, cu un pret de peste 15.000 de euro,unde de obicei se regasesc modele de clasa mica sau compacta alemarcilor de import, dar fara tractiune integrala. La nivelul luniiaprilie, SUV-ul Dacia ar putea ajunge la aproape o treime dintotalul comenzilor inregistrate de dealeri pe piata locala. Astfel,din cele 4-5.000 de masini comandate, peste 1.500 ar putea fiDuster. Numarul comenzilor a crescut si mai puternic dupa data de15 aprilie, cand masina a fost efectiv prezentata in showroom.Numai in primul weekend s-a inregistrat o crestere a comenzilor dela 600 la peste 1.000. Cifra oficiala a rezultatelor Duster dinaprilie nu se cunoaste inca, oficialii Automobile Dacia nedorind sacomenteze pe baza acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO