Companii

Începe ofensiva recrutărilor: Amazon închiriază o clădire de 13.500 mp în proiectul din Iaşi al lui Dascălu

Începe ofensiva recrutărilor: Amazon închiriază o...

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2016, 00:07 16469

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a închiriat clădirea UBC 5 din cadrul proiectului de birouri Palas Iaşi, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, cu o suprafaţă închiriabilă de 13.500 mp în cea mai mare tran­zac­ţie de birouri din provincie.

La o chirie medie de 10-12 euro/mp, contractul s-ar ridica la peste 1,6 mil. euro anual, însă astfel de acorduri se semnează pe cel puţin cinci ani, astfel că tranzacţia trece de 8 milioane de euro, potrivit calculelor ZF. 

Suprafaţa închi­riată oferă suficient spaţiu pentru cel pu­ţin 1.300 de angajaţi.

În contextul în care  la jumătatea anu­lui trecut Ama­zon avea peste 335 de angajaţi în centrul de dezvoltare din Iaşi, compania ar putea angaja anul acesta peste 1.000 de oameni în centrul din Moldova.

Amazon are în plan să recruteze anul acesta mii de persoane în Europa, inclusiv în centrul de dezvoltare de la Iaşi, în condiţiile în care gigantul american are în plan să îşi extindă operaţiunile pe pieţele europene. În 2015 Amazon a înfiinţat peste 10.000 de noi locuri de muncă în Europa.

Grupul Iulius, controlat de antreprenorul român Iulian Dascălu, va finaliza în prima jumătate din acest an două clădiri de birouri în proiectul Palas Iaşi -  United Business Center (UBC) 5 şi 6 - care vor creşte cu 60% suprafaţa pe zona de office şi unde ar putea lucra în jur de 2.100 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO