Companii

Industria a luat caimacul tranzacţiilor imobiliare de anul acesta

Industria a luat caimacul tranzacţiilor imobiliare de...

Autor: Andreea Neferu

16.10.2015, 00:07 964

Cele mai mari zece tranzacţii încheiate în sectorul local de real estate în primele nouă luni ale acestui an se ridică la aproape 300 mil. euro, adică jumătate din totalul pieţei, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de companiile de consultanţă.

După ce anii trecuţi proiectele de birouri sau de centre comerciale au fost la vârful marilor tranzacţii de vânzare-cumpărare din România, în 2015 a venit rândul proprie­tăţilor industriale şi logistice să fie în prim-planul pieţei de investiţii. Mai mult, o serie de companii străine, printre care cehii de la P3 sau CTP, cu se­diul în Olanda, şi-au făcut intra­rea pe plan local în ulti­ma perioadă, arătând că Ro­mâ­nia începe să devină din ce în ce mai atrac­tivă pentru investiţii.

„Interesul investitorilor pentru România se datorează perspec­tivelor economice fa­vo­rabile, dar şi creşterii com­petiţiei şi a preţurilor pentru produse prime în Polonia şi Cehia“, afirmă Andrei Văca­ru, capital markets consultant & head of research în cadrul companiei JLL România, care a intermediat mai multe tran­zacţii în real estate anul acesta.

Cea mai mare tranzacţie de anul acesta, cea prin care P3 a cumpărat parcul logistic Europolis de la austriecii de la CA Immo, s-a ridicat la circa 120 mil. euro. Un alt mare in­vestitor din această piaţă este CTP, care a achiziţionat anul acesta trei parcuri logistice în România, Mercury Logistics Park, Deva Logistics Park şi Cefin Logistics Park, pentru un total de circa 30 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO