Companii

Industria alimentară a ajuns la afaceri de 55 de miliarde de lei. Primele 50 de companii sunt responsabile de 45% din business

Industria alimentară a ajuns la afaceri de 55 de...

Autor: Dana Ciriperu

03.10.2017, 00:00 530

♦ Cei mai mari 50 de jucători din industria alimentară şi a băuturilor au avut anul trecut o cifră de afaceri de 25 mld. lei, în creştere cu 5% faţă de 2015 ♦ Economia locală nu are în top zece nicio fabrică de lapte, de ciocolată, de mezeluri sau de pâine, iar primele zece companii au capital integral străin.

Coca-Cola HBC Ro­mâ­nia (producţia bă­utu­rilor răcoritoare), Ur­sus Breweries (fa­bricarea berii) şi Bunge Ro­mânia (fabricarea uleiurilor) sunt cei mai mari trei producători din in­dustria alimentară şi a băuturilor după cifra de afaceri din 2016, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Producătorul sucurilor Coca-Cola şi Fanta şi al apelor minerale Dorna este liderul incontestabil al pro­ducţiei în ultimii cinci ani, o perioadă în care businessul Coca-Cola HBC s-a majorat cu 15%. În ultimul an, avansul a fost de  5%, la 2,2 mld. lei.

În top zece, producţia de băuturi ră­coritoare, fabricarea berii şi fa­bri­carea uleiurilor sunt cel mai bine re­pre­­zentate industrii, cu câte două com­panii fiecare, acestea fiind de alt­fel şi industriile cu cele mai mari bu­­si­­nessuri din producţia de alimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO