Companii

Industria alimentară fierbe în aşteptarea reducerii TVA

Industria alimentară fierbe în aşteptarea reducerii TVA

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.05.2015, 00:07 923

Reducerea TVA la alimente şi băuturi non-alcoolice de la 24% la 9%, măsură care va intra în vigoare în câteva zile, face să „dea în clocot” industria alimentară, o piaţă de 40 miliarde de lei, care se pregăteşte de cea mai importantă schimbare legislativă din ultimii ani menită să ajute şi mai mult consumul, care a avut 20 de luni de creştere neîntreruptă.

Consumul a început să-şi revină încă de la jumătatea lui 2013, iar anul trecut a avut o creştere de 7%, urmată de un plus de 3% în primul trimestru din acest an. În aşteptarea măsurii care va lăsa mai mulţi bani în buzunarele românilor, retailerii au început să se întreacă în anunţuri care să arate că vor avea preţuri mai mici cu 12% la mâncare şi băuturi nonalcoolice, iar unii spun că deja au îngheţat preţurile în aşteptarea scăderii TVA de la 1 iunie.

Miza reducerii corecte a preţurilor este uriaşă şi a antrenat instituţii precum Consiliul Concurenţei sau Ministerul Agriculturii, care vor să se asigure că TVA-ul de 9% se va vedea la raft. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO