Companii

Industria auto: Autoliv îşi face centru de inginerie la Iaşi cu 300 de angajaţi

Industria auto: Autoliv îşi face centru de inginerie la...

Autor: Laurentiu Cotu

13.04.2017, 00:07 5156

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, unul dintre cei mai mari angajatori din industria locală a componentelor auto, cu 11.000 de oameni, va deschide în cea de-a doua jumătate a anului un centru de inginerie la Iaşi, în clădirile United Business Center din ansamblul Palas Iaşi, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Autoliv estimează că în următorii trei ani va ajunge la peste 200 de ingineri la Iaşi. Prezentă în Timişoara din anul 2006, subsidiara locală a producătorului suedez de componente auto a construit aici un centru de inginerie, unde momentan activează peste 450 de ingineri, care dezvoltă şi testează sisteme de siguranţă auto.

„Creşterea accelerată din ultimii doi ani în Timişoara va fi acum susţinută de noul centru din Iaşi. (...) Iaşiul este un oraş ofertant şi cu mult potenţial pentru IT, în general, şi pentru automotive, în special, ştiind că vom găsi aici ingineri bine pregătiţi profesional şi facultăţi de prestigiu, cu palmares foarte bun“, a declarat Ionel Fierbinţeanu, country manager al Autoliv România.

Autoliv deţine în prezent fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania s-a aflat în 2016 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO