Companii

Industriaşul Valer Blidar caută contracte în Peninsula Scandinavă pentru fabrica din Arad: „Negociem vânzarea de vagoane şi tramvaie“

Valer Blidar va începe prin noua companie, Transcarpatic (transportator feroviar de călători) să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Valer Blidar va începe prin noua companie, Transcarpatic (transportator feroviar de călători) să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Autor: Mirabela Tiron

23.05.2017, 00:00 646

Industriaşul Valer Blidar, proprietarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 22 mil. euro, s-a orientat către ţările din Peninsula Scandinavă (Norvegia, Suedia, Danemarca) pentru vânzarea de vagoane şi tramvaie.

„Purtăm discuţii cu ope­ra­tori din Peninsula Scan­dinavă pentru a le vinde vagoane şi tramvaie“, a declarat omul de afaceri, care a mers re­cent într-o vi­zită de afa­ceri în trei ţări din peninsulă. În primul trimes­tru din acest an, afacerile Astra Vagoane Călători au fost similare cu cele din perioada si­mi­lară a anului anterior, potrivit omului de afaceri. Compania a produs vagoane pentru Cehia şi tramvaie pentru Cluj-Napoca, unde a câştigat licitaţia. „Avem echipe de vânzări trimise şi în Indonezia şi alte ţări unde putem găsi contracte. Aşteptăm să vedem şi licitaţii în România pentru calea ferată“, a spus omul de afaceri. La început de an, industriaşul a sem­­nat prelungirea contractului pentru li­vrarea de vagoane către operatorul fero­viar din Cehia, iar în acelaşi timp se află în discuţii pentru vânzarea de vagoane şi metrouri de suprafaţă în In­donezia. Anul trecut, Blidar a demarat şi producţia de autobuze şi troleibuze electrice la Arad, o nouă divizie de business, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri, după ce în 2015 veni­turile s-au redus de trei ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO