Industrie

Barometrul Industrial: Industria a accelerat în martie, dar exporturile au rămas pe loc

Barometrul Industrial: Industria a accelerat în martie,...

Autor: Cristina Bellu

25.04.2018, 12:39 91

Activitatea din industrie a consemnat o accelerare puternică în luna marte, pe fondul cererii interne, în timp ce exporturile au stagnat, potrivit analizei Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

“În luna martie, industria a crescut puternic, dar mai mult pe seama cererii interne.”, precizează analiştii Barometrului Industrial.

Astfel, în martie volumul producţiei a urcat la 65 de puncte faţă de 55 în februarie, pe ansamblu înregistrându-se o creştere puternică de la începutul anului, comparativ cu primele trei luni din 2017.
Potrivit raportului, stocurile au scăzut foarte puţin de la 47 la 46 rămânând în zona de contracţie, mişcarea slabă a acestora reflectând opţiunea managerială pentru reducerea costurilor de stocare şi faptul că producţia a accelerat recent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO