Industrie

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 9,5% în 2016

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în...

Autor: Cristina Bellu

13.02.2017, 10:26 59

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în 2016 ca serie brută cu 9,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (15,4%), transporturi (13,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (6,3%), comunicaţii (4,9%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (2,7%).

În acelaşi timp, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 5,7% ca urmare a creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (12,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (9,5%) şi activităţile de comunicaţii (6,8%).

Scăderi au înregistrat activităţile de producţie  cinematografică,  video, programe de televiziune; difuzare şi  transmitere de programe (-5,1%) şi activitǎţile de transport (-2,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 0,2% ca urmare a creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal  întreprinderilor (4,2%) şi activităţile de transport (2,1%).

Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de  programe (-1,0%), activităţile de comunicaţii (-0,9%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,1%).

Comparativ cu luna decembrie a anului 2015, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna  decembrie 2016, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (16,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (12,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (10,4%), activităţile de transporturi (9,8%) şi la activităţile de comunicaţii (0,3%).

În acelaşi timp, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (25,4%), transporturi (11,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (10,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (10,0%)  şi la activităţile de comunicaţii (0,8%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO