Industrie

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în mai cu 24,6%

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în...

Autor: Cristina Bellu

11.07.2017, 09:43 146

Comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut în luna mai cu 24,6% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 16,3% faţă de luna aprilie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Majorarea faţă de luna mai a anului precedent s-a datorat creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare  (+25,5%), industria bunurilor de capital (+25,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+24,7%) şi industria  bunurilor  de uz  curent  (+16,5 %).

Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna mai comparativ cu luna precedentă au crescut cu 16,3% ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+19,0%), industria bunurilor de uz curent şi industria bunurilor intermediare  (+18,3% fiecare) şi industria bunurilor de capital (+14,6%).

În primele cinci luni ale anului, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 13,5% faţă de perioada similară a anului trecut pe fondul creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,9%), industria  bunurilor intermediare (+17,2%), industria bunurilor de capital  (+12,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+4,7%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO