Industrie

Cristian Pârvan preşedintele PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni): În timp ce ţările dezvoltate din UE au o politici industriale, în România în ultimii 28 de ani a lipsit această iniţiativă

Cristian Pârvan preşedintele PIAROM (Patronatul...

Autor: Răzvan Botea

19.09.2018, 16:11 316

Industria României este una de slabă calitate şi costurile de producţie sunt mari, iar politicile industriale lipsesc în strategiile guvernelor româneşti din ultimii 28 de ani. În acelaşi timp, ţări precum Germania, Marea Britanie sau Franţa au politici foarte clare industriale şi conştientizează importanţa domeniului, chiar şi în epoca digitală, a spus Cristian Pârvan preşedintele PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni), în cadrul unui eveniment.

„Avem nişte lucruri care ne pun pe gânduri şi pot să vă spun şi vă pot arăta că există documente despre politicile industriale ale Germaniei, Franţei, Marii Britanii, însă în România lipseşte o astfel de politică. Toate aceste industrii sunt păstrate cu sfinţenie în Europa, se modernizează, domeniul informatic intră puternic în domeniu, însă acestea sunt păstrate în Europa. Ue ia măsuri speciale de susţinere a siderurgiei, şi-a dat seama că nu poate rămâne dependentă de siderugia chineză”

Industria are în continuare o pondere importantă în PIB-ul României, însă calitatea acesteia nu se ridică la nivelul altor ţări.

”Cheltuim de două ori mai multe materiale decât media UE pentru a obţine un euro în PIB, acest fapt indicând calitatea industriei româneşti.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO